Het kwaliteitslabel kan jaarlijks behaald worden door elke deelnemende zaak die minstens 1 jaar  voldoet aan de criteria van 2 klontjes, de koolhydraten worden het ganse jaar op de kaart vermeld en het personeel is goed opgeleid .

Voor 2016-2017   wenst ZUCSU ook de zaken te belonen die vanaf het begin vertrouwen hebben gesteld in het project. Het zijn chefs die vanaf het eerste contact mede in de bres gesprongen zijn om ons platform te ondersteunen.

Onze 4 ambassadeurs :

 1. René Mathieu – Restaurant Bourglinster
 2. Olivier Bourguignon – Restaurant Le D’Arville
 3. Lionel Rigolet – Restaurant Comme chez Soi  (verontschuldigd)
 4. Jeremie Landweer – Restaurant De Kleine Zavel

schorten5

 1. Wouter Keersmaekers – Restaurant De Schone van Boskoop te Boechout      

Door iedereen gekend , Wouter is een chef gemaakt zoals men zegt uit het goede hout. Zoals hij verborgen groenten terug op Uw bord brengt, zo heeft hij vanaf het prille begin ZUCSU in de picture gebracht. Twee jaar was hij onze ambassadeur, wij hadden er geen betere kunnen hebben. Wouter blijft ZUCSU onbaatzuchtig  steunen en is  voor ons ganse team een bekwame chef,  maar vooral een vriend. Voor ZUCSU blijft hij nummer ÉÉN !

wouter

Johan Commeyne – Restaurant Zandwegemolen te Brugge 

Ook hier vanaf het eerste bezoek aan de molen was Johan enthousiast. Zelf diabeet, kent hij als niemand anders de problemen van het uit eten gaan. Steeds bereid de boodschap van ZUCSU uit te dragen.

Ook hij zet zich onbaatzuchtig in voor alle mensen met diabetes

 johan-en-wouter-2

 1. Patrick Stevens – Restaurant G.L.I.S.S. 

Steeds welkom, steeds een kaart met melding van de koolhydraten het restaurant doet eer aan  zijn naam G voor gastronomisch, L  voor lekker eten, I voor inventief, S voor Streekgebonden en S voor seizoenskeuken .

 patrick

 1. Luc Van Landeghem – Restaurant De Silveren Harynck te Sint Niklaas

Als chef en vader kent hij het probleem van diabetes persoonlijk, en is hij gedreven om iedereen die koolhydraatbewust wenst te eten voldoende inlichtingen te geven. Ondanks het voorbije moeilijke werkjaar (Belgische wegenwerken)  brengt hij een kaart die de koolhydraten vermeld.

 van-landeghem

 1. Robby Staljanssens – Restaurant La Mangerie Hotel Van der Valk Beveren 

Tim Van Der Valk was er vanaf het begin bij.  Als hoteleigenaar en manager probeert Tim zijn diverse gasten te plezieren.  Deelnemen met zijn chef aan ZUCSU was een evidente zaak. Het duurde dan ook niet lang of zijn tweede restaurant , het Sushi Ozzo restaurant ook mede onderschreven werd bij ZUCSU.

wouter-beveren  vertegenwoordigt door Jasper De Swert

 1. Bart Dhont – Hotel Kemmelberg te Heuvelland

Door het brede publiek waarmede hoteleigenaars, managers werken, zien zij de groeiende noodzaak de nodige informatie omtrent koolhydraten te kunnen geven. Onmiddellijk was het  contact met eigenaar en manager Philippe Vercouter en zijn chef een contact van begrip en motivatie.

rsz_1bart Bart bescheiden op de achtergrond (samen met Jeremie)

 1. Chef Thi Kim Bon – Restaurant Couleur Rouge te Eupen 

Het klikte al vanaf onze eerste ontmoeting in Mons .Sam Phan en Thi Kim Bon bleven trouw aan ZUCSU, ook na hun verhuis naar Eupen. Een meer aziatische keuken, een challenge voor ZUCSU.

 couleur1

 1. Chef Daniel Antuna – Restaurant ’t Stoveke te Strombeek Bever

Spijtig niet aanwezig wegens service. Daniel heeft nooit getwijfeld aan zijn deelname

 

 1. Chef Bart Lippens – Restaurant Mub’Art te Gent

Dynamisch en enthousiast, Bart begreep de problematiek en blijft zich inzetten voor de problematiek van diabetes .

Spijtig niet aanwezig (service)

 

 

 

Galerij

Deel dit artikel, kies uw platform!

recent posts