Aphanus betekent “zonder voet”, de vis heeft geen zichtbare buikvinnen. Carbo betekent zwart.

De haarstaartvis wordt gezien als het” zwarte goud” voor Madeira, alwaar het dagelijkse kost is.

Stel je de diepe wateren rondom de Azoren voor, waar deze majestueuze vis zijn thuis vindt. Met zijn langgerekte lichaam en opvallende uiterlijk, is de degenvis niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen. Zijn stevig, mals vlees heeft een unieke smaak die zowel verfijnd als verrassend is.

Maar wat maakt de degenvis zo speciaal? Misschien is het zijn mysterieuze levensstijl, zwervend door de diepten van de oceaan, of misschien is het zijn unieke smaakprofiel dat hem onderscheidt van andere vissen. Wat het ook is, één ding is zeker: de degenvis is een ware traktatie voor liefhebbers van vis.

Zwarte degenvissen danken hun naam aan het hele lange en platte lichaam (van meer dan 70 cm lang tot 130 cm) en de glanzende schijn van het vel zonder schubben. De puntige kaak is gewapend met scherpe tanden.

Ontdek hoe deze bijzondere vis wordt bereid in de traditionele Azoriaanse keuken, van gegrild tot gebakken en alles daartussenin. Deze heerlijke vaste vis geliefd op Madeira, ook wel espeda preta (Portugees voor haarstaartvis) genoemd. Hier wordt hij geserveerd met een saus op basis van de Madeira bananen of passievrucht.

Dus, als je klaar bent om je smaakpapillen te verwennen en jezelf onder te dompelen in de rijke culinaire tradities van de Azoren, lees dan verder in ZUCSU’s artikel over de degenvis. Laat je betoveren door zijn mysterie en geniet van een smaakvolle reis door de wateren van de Azoren.

 

https://zucsu.com/voedselkennis/haarstaartvis-degenvisl/

 

Voedingswaarde

Bron van omega-3-vetzuren, B12 en mineralen. Het bevat ook essentiële vitaminen en mineralen zoals vitamine D, vitamine B12 en jodium.

 

 

Galerij

Deel dit artikel, kies uw platform!

recent posts