ELLPHI

Ellphi is een Belgisch product, dat geproduceerd wordt in de fabriek van Ellphi in Londerzeel. Het maakt gebruik van lokale grondstoffen, zoals maïs en cichorei, die geteeld worden in België en Frankrijk. Het is een duurzaam product, dat minder water en energie verbruikt dan suiker en dat geen invloed heeft op de ontbossing of de biodiversiteit.

Ellphi is ook een sociaal verantwoord product, dat de lokale landbouwers en de werkgelegenheid ondersteunt.

Ellphi is een functionele suikervervanger op basis van vezels. Het vervangt in diverse toepassingen suiker 1 op 1 en dit zonder massa verlies en met een laag caloriegehalte. Het is een poedervormige suikervervanger die dezelfde structuur, textuur en zoetheid heeft als gewone suiker, maar met 63% minder calorieën en een lage glycemische index.

Ellphi is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zoals de oplosbare maïs- en cichoreivezels. Deze vezels maken ongeveer 60% van het product uit. Ze zijn essentieel voor de spijsvertering, de verzadiging, de cholesterolregulatie en de preventie van diabetes en obesitas. Daarnaast wordt er nog een kleine hoeveelheid zoetmiddelen in de vorm van isomalt en sucralose aan de vezels toegevoegd.

Voedingswaarde

Ellphi is niet alleen een zoetmiddel, maar ook een bron van vezels die de darmgezondheid en de bloedsuikerspiegel ondersteunen.

Ellphi bevat geen kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen, geen conserveringsmiddelen, geen genetisch gemodificeerde organismen, geen allergenen en geen gluten. Ellphi is dus geschikt voor mensen met voedselintoleranties of -allergieën.

Ellphi heeft een lage glycemische index : 9 +2   , glycemische lading = +/- 2   Nutri score = A

Ter vergelijking     Druivensuiker (glucose) : GI = 100      Geraffineerde suiker   GI = 68

100 g Energie Eiwit Vet Koolhydraten Suikers Polyolen Vezels
Ellphi 147 kcal 0g 0g 26g 3.5g 20.5g 15g
Kristalsuiker 400 kcal 0g 0g 99.6g 94.5g 0.03g

ZUCSU: Ellphi is een goede keuze voor mensen die willen minderen met suiker, of die een speciaal dieet moeten volgen, zoals diabetici, sporters, zwangere vrouwen, kinderen, ouderen of vegetariërs.

Voordelen / Nadelen

Verminderen van de suikerconsumptie zonder de zoetheid op te offeren! Ellphi is een goede suikervervanger voor mensen met diabetes.

Bij overmatig gebruik kan ellphi soms laxerend werken (aanwezigheid van polyolen).

Aankoop / Bewaren

Aankoop

Ellphi is het hele jaar door beschikbaar, zowel online als in verschillende verkooppunten. Ellphi heeft vier productlijnen, die aangepast zijn aan de behoeften en de voorkeuren van de klanten:

  • READY TO SWEET: Ellphi suikervervanger is de basis van het Ellphi gamma, die suiker vervangt in elke toepassing, van koffie tot confituur en zelfgemaakte moctails.
  • READY TO MIX: Ellphi dessertmixen zijn kant-en-klare mengsels voor het maken van cakes, koekjes, brownies, wafels, pannenkoeken, muffins, crèmes, mousses, ijs en nog veel meer.
  • READY TO EAT: Ellphi kant-en-klare desserts zijn heerlijke traktaties die klaar zijn om te eten, zoals chocolade, pralines, nougat, marsepein, speculaas, granola en fruitrepen.
  • READY TO TOP: Ellphi decoratiesauzen zijn smaakvolle toppings voor ijs en desserts, zoals chocolade, karamel, aardbei, banaan, kokos en vanille. Ook heerlijk bij salades en als begelding van wildpatés.

Bewaren

Ellphi is een lang houdbaar product, dat je op een droge en koele (12-20°C) plaats kunt bewaren, uit de buurt van warmte en licht. Het is bestand tegen temperatuurschommelingen en vochtigheid, en verliest geen smaak of kwaliteit na verloop van tijd.

Ellphi is ook geschikt voor het invriezen, zowel in poedervorm als in bereide vorm.

Koud en droog bewaren (12-20°C)- tot 2 jaar goed in gesloten verpakking.

Bereidingswijze

Ellphi is heel eenvoudig te gebruiken, want je hoeft alleen maar de suiker in je recept te vervangen door dezelfde hoeveelheid Ellphi. Ellphi heeft geen invloed op de bereidingswijze, de baktijd of de temperatuur van je recept.

100 gram Ellphi = 100 gram suiker   dit betekent dat er geen aanpassingen nodig zijn.

Ellphi smaak zoals suiker en heeft geen onaangename nasmaak. Hij kan gebruikt worden voor het op smaak brengen van diverse desserts en gebak maar met minder “gewone” suikers en dus calorieën.

Ellphi geeft je dessert dezelfde smaak, kleur, geur, textuur en volume als suiker, maar met minder calorieën en meer vezels. Ellphi is ook compatibel met andere ingrediënten, zoals bloem, boter, eieren, melk, room, fruit, noten, chocolade, kruiden en aroma’s.

Info

TIP: Clementine Posset gemaakt met Ellphi : een koolhydraat bewuste tractatie: https://zucsu.com/recipes/clementine-posset/

 

Chef’s advies

  • Experimenteer met verschillende smaken en texturen, door Ellphi te combineren met fruit, noten, chocolade, kruiden, kaas, groenten, vlees of vis.
  • Maak je desserts lichter en luchtiger, door Ellphi te mengen met een beetje water, melk, room of yoghurt, en het op te kloppen tot een schuimige massa.
  • Maak je desserts rijker en romiger, door Ellphi te smelten met een beetje boter, room of kokosmelk, en het te laten afkoelen tot een gladde ganache.
  • Maak je desserts knapperiger en krokanter, door Ellphi te karamelliseren met een beetje water, citroensap of azijn, en het te gieten over een bakplaat of een siliconenmat.
  • Maak je desserts glanzender en gladder, door Ellphi te verwarmen met een beetje water, glucose of honing, en het te strijken over je taart of gebak.

Galerij

Deel dit recept, kies uw platform!