MOCTAIL

De oorsprong van de moctail kan worden herleid tot het verbodstijdperk in de Verenigde Staten, toen de consumptie van alcohol illegaal was. Bartenders begonnen met het creëren van niet-alcoholische dranken die de smaak en het uiterlijk van cocktails nabootsten om hun klanten tevreden te stellen. Van bruisende stadscafés tot gezonde sapbars, moctails hebben hun habitat gevonden in diverse culinaire omgevingen.

Het zijn “nepcocktails” maar van de afwezigheid van de alcohol merk je niets en de smaak doet zeker niet onder in vergelijking met “echte” cocktails.

Het voordeel bij mocktails is dat iedereen ze mag drinken, jong of oud. Er zit tenslotte geen alcohol in, daarom hoef je geen 18+ te zijn om het te mogen drinken. Ook is een mocktail vaker wat ‘gezonder’ zo worden er vaak verse producten gebruikt en zitten er minder calorieën in de drankjes doordat er bij voorbaat al geen alcohol wordt gebruikt.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van een moctail kan variëren afhankelijk van de ingrediënten die worden gebruikt. Over het algemeen zijn moctails laag in calorieën en bevatten ze geen vet. Ze kunnen echter suiker bevatten, afhankelijk van de gebruikte sappen en siropen.

100g Energie Eiwit Vet Koolhydraten
100 ml 21 kcal 0g 0g 5g

Moctails kunnen passen in een gezond, koolhydraatbewust dieet, afhankelijk van de ingrediënten die worden gebruikt. Door te kiezen voor moctails die zijn gemaakt met vers fruit en natuurlijke zoetstoffen, kun je genieten van een heerlijk drankje zonder je zorgen te maken over overtollige suikers of koolhydraten.

Voordelen / Nadelen

Aankoop / Bewaren

Moctails kunnen worden gekocht bij verschillende online winkels.

Moctails kunnen het beste vers worden geconsumeerd, maar als je wat over hebt, kun je het in de koelkast bewaren voor later gebruik.

Bereidingswijze

Ontdek de kunst van het mixen, proeven en genieten. Met de opkomst van seizoensgebonden ingrediënten, kunnen de smaken van moctails variëren en zich aanpassen aan de overvloed van elk seizoen.

Bij het maken van moctails is het belangrijk om verse ingrediënten te gebruiken, zoals fruit, kruiden en seltzer. Je kunt ook een niet-alcoholisch, botanisch alternatief gebruiken om je moctail een unieke draai te geven.

Bij het maken van moctails kun je schillen, restjes en overgebleven ingrediënten op inventieve manieren gebruiken om het gebruik van ingrediënten te maximaliseren. Je kunt bijvoorbeeld citrusvruchten raspen voordat je ze perst, en de schillen gebruiken als garnering of om smaak toe te voegen.

No Waste

Vries restjes in ijsblokjesvormen in voor een smaakvolle toevoeging aan toekomstige drankjes.

Info

Chef’s advies

Galerij

Deel dit recept, kies uw platform!