MIKADO FLENSJE

Het zijn dunne pannenkoeken gevuld met vaille ijs of een fijne banketbakkersroom (crème patissière) en geserveerd met een chocoladesaus.

Vaak worden de pannenkoeken gegeten tijdens de koudere maanden wanneer het contrast tussen de warme pannenkoek en het koude ijs bijzonder aangenaam is.

Voedingswaarde

100g Energie Eiwit Vet Koolhydraten Suikers
+ ijs (DH) 224 kcal 5.7f 11.1g 25.3g 14.8g

ZUCSU: Een Mikado pannenkoek is een traktatie en moet als zodanig worden beschouwd. Het is rijk aan calorieën, voornamelijk afkomstig van de suikers in het ijs en de chocolade. Het heeft een hoge glycemische index en belasting, wat betekent dat het snel wordt verteerd en de bloedsuikerspiegel kan verhogen.

Dus hoewel een Mikado pannenkoek een heerlijke traktatie is, is het vanwege de hoge suiker- en calorie-inhoud misschien niet de beste keuze voor mensen die een koolhydraatbewust dieet volgen.

Voordelen / Nadelen

Aankoop / Bewaren

Mikado pannenkoeken zijn meestal te vinden in restaurants en cafés, vooral in België. Het is niet gebruikelijk om ze kant-en-klaar te kopen in winkels.

Bereidingswijze

Een Mikado pannenkoek kan worden geserveerd als dessert na een maaltijd, of als een traktatie op een koude dag.

No Waste

Als je restjes pannenkoeken hebt, kun je ze invriezen voor later gebruik. Zorg ervoor dat je ze goed verpakt om vriesbrand te voorkomen.

Info

Chef’s advies

Voor een extra vleugje luxe, probeer de Mikado pannenkoek te serveren met wat vers fruit, zoals aardbeien of frambozen, om de zoetheid van de chocolade en het ijs te compenseren.

Galerij

Deel dit recept, kies uw platform!