MIE (Pain de Mie)

Oorsprong-Habitat Pain de Mie vindt zijn oorsprong in Frankrijk. Het werd voor het eerst gebakken in een blikken vorm in Engeland in 1800, wat de oorsprong is van Pain de Mie.

Qua smaak is het zoet en luchtig, met zo’n zachte korst. Een beetje zoals ons casinobrood, sandwichbord.

Voedingswaarde

Het industrieel vervaardigde brood bevat wel wat vet, suiker en bewaarmiddelen.

Glycemische index 85

  Energie Eiwit Vet Koolhydraten Suikers Vezels
50g (Harry”s) 120 kcal 3.6g 2.2g 19.8g 2.2g 3.6g
100g 242.2 kcal 8.7g 2.6g 46g   3.3g

Hoewel Pain de Mie een hoge glycemische index heeft, wat betekent dat het de bloedsuikerspiegel snel kan verhogen, kan het nog steeds deel uitmaken van een koolhydraatbewust dieet als het met mate wordt geconsumeerd. Kies voor volkorenvarianten voor extra voedingsstoffen en vezels.

Voordelen / Nadelen

Aankoop / Bewaren

Aankoop

Het is het hele jaar door verkrijgbaar bij ambachtelijke bakkerijen en supermarkten. Het wordt meestal gesneden en in plastic verpakt verkocht, vooral bekend als supermarktbrood.

De ambachtelijke versies zijn wat moeilijker te vinden: de grootste kans heb je bij Franse bakkerijen in Frankrijk. De industriële versie vind je in elke supermarkt.

Bewaren

Bewaren Pain de Mie kan worden bewaard in een goed afgesloten plastic zak8. Het kan ook in de koelkast worden bewaard voor een langere houdbaarheid9. Voor langdurige opslag kan Pain de Mie worden ingevroren.

Bereidingswijze

De smaak is zoet en luchtig met een zachte korst.

Pain de Mie is de perfecte keuze voor sandwiches, toast, en smaakvolle wentelteefjes. Het zachte karakter maakt het geschikt voor zowel hartige als zoete creaties.

Pain de Mie kan worden geroosterd voor een knapperige textuur, wat het ideaal maakt voor tosti’s3. Het kan ook worden gebruikt om de perfecte picknicksandwiches te maken3.

No Waste

Transformeer overgebleven Pain de Mie in heerlijke broodkruimels of gebruik het voor hartige broodpudding

Info

Chef’s advies

Galerij

Deel dit recept, kies uw platform!