MELKKALF

Het vlees van een melkkalf staat bekend om zijn malsheid en lichte kleur. Het wordt vaak gebruikt in de keuken en is populair in gerechten zoals kalfsoesters.

Voedingswaarde

Houd er rekening mee dat de exacte voedingswaarde kan variëren afhankelijk van het specifieke deel van het kalf dat wordt geconsumeerd en de bereidingswijze.

  Energie Eiwit Vetten Verz. Vet Koolhydraten Vezels
100 gr. 102 kcal 23g 1.4g 0.4g 0g  

 

ZUCSU: Melkkalf kan deel uitmaken van een gezonde, koolhydraatbewuste voeding omdat het een goede bron van eiwitten is en weinig koolhydraten bevat.

Voordelen / Nadelen

Aankoop / Bewaren

Aankoop

Melkkalf kan worden gekocht bij slagers en sommige gespecialiseerde online winkels. Het is belangrijk om kalfsvlees van betrouwbare bronnen te kopen, bij voorkeur van boerderijen die aandacht besteden aan dierenwelzijn en duurzaamheid.

Bewaren

Net als ander vlees, moet melkkalf zo snel mogelijk na aankoop in de koelkast worden geplaatst. Het wordt aanbevolen om het vlees niet langer dan 2 dagen in de koelkast te bewaren. Het kan ook worden ingevroren als het langer moet worden bewaard.

Bereidingswijze

Het vlees van een melkkalf is bekend om zijn zachtheid en witte kleur. Melkkalf kan op verschillende manieren worden bereid, afhankelijk van het specifieke deel van het kalf dat wordt gebruikt. Het is belangrijk om het vlees niet te gaar te maken om de malsheid te behouden.

Culinaire toepassingen:

  • Kalfsoesters: Dun gesneden plakken kalfsvlees, vaak gepaneerd en gebakken.
  • Kalfsschnitzel: Gepaneerde en gebakken kalfsschnitzels.
  • Kalfsstoofpot: Langzaam gestoofd kalfsvlees met groenten en kruiden.
  • Kalfslever: Kalfslever wordt ook gewaardeerd in sommige culinaire tradities.

Info

Chef’s advies

Galerij

Deel dit recept, kies uw platform!